Eigen haardenlijn Buntfires van Kusk Haarden

Heerlijk met z’n allen rond het knisperende haardvuur. Een hapje en een lekker wijntje erbij, gezellig! Het lijkt een winterscenario, maar ook in de zomermaanden is het bij Kusk Haarden & Kachels een drukte van belang in de showroom aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld.

Sfeer, warmte en gezelligheid; niets straalt zoveel huiselijkheid uit als een brandende haard. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een gas- of houthaard in hun (nieuwbouw)woning. Kusk Haarden & Kachels is sinds de oprichting in 2000 uitgegroeid tot een fullservicebedrijf, van advies tot aftersales, op het gebied van sfeerverwarming. In de grote showroom staan meer dan 125 haarden opgesteld. “We zijn dealer van vooraanstaande gashaardmerken zoals Faber, Bellfires, Helex en M-Design”, vertelt verkoopadviseur Robert Westeneng. “Zeker in de goedgeïsoleerde nieuwbouwhuizen van tegenwoordig is de gaskachel een perfecte oplossing. Een realistische houtvlam, zonder overdadige warmte. Ze zijn prachtig te verwerken in complete meubelen die een statement zijn in ieder interieur. Naast gas- hebben we een breed programma houthaarden van onder meer Brunner, Hase en Barbas.”

(Stroomloze) pelletkachels
Bij Kusk gaat er veel aandacht naar groen stoken en duurzame oplossingen. De pelletkachel, van merken als Koppe en Nordic Fire, is een milieubewuste keuze die langzaamaan een trend begint te worden, merkt Robert. “De pelletkachel combineert het sfeervolle, realistische vlammenbeeld van een echt houtvuur met hoogrendement en modern gemak, namelijk niet hoeven houtkloven of bijvullen. Bovendien is het een duurzame manier van stoken. De korrels (pellets) worden gemaakt van houtafval en stoten minder fijnstof uit. Daarom krijg je op nagenoeg alle modellen 500 euro subsidie.”

De laatste ontwikkeling op dit gebied zijn de stroomloze pelletkachels. “Deze zijn stiller dan de normale variant, doordat ze geen ventilator hebben. De eco-motor doseert de pellets zonder stroom in de brandkamer. Een mooi voorbeeld hiervan in onze showroom zijn de Koppe stroomloze pelletkachels. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, zoals staal, wit keramiek en speksteen.”

Houtgestookt cv
Houtgestookt cv is inmiddels niet meer weg te denken. “Bij Kusk vind je diverse modellen in combinatie met buffervaten en pompsets. Houtkachels met solarpakketten (zonneboilers) worden ook steeds populairder, want het is een duurzame en door de hoge overheidssubsidies financieel ook steeds aantrekkelijker optie. Onze zelfopgeleide adviseurs/monteurs verzorgen de gehele installatie. Van advies tot montage en onderhoud.”

Buntfires verovert Nederland
Veel mensen in de wijde regio kennen Kusk als detaillist. Wat echter weinig mensen weten, is dat er achter de donkere beplating van het bedrijfspand naast een winkel, ook een productiehal schuil gaat waar het Barneveldse bedrijf een eigen lijn houtkachels ontwerpt en produceert. Onder de naam Buntfires zette Kusk in 2009 de eerste lijn inbouwhaarden op de markt en daarna ging het hard.

“We leveren klantspecifieke oplossingen op het gebied van haarden. Er bleek in de markt namelijk behoefte aan inzethaarden op maat, die zonder hak- en breekwerk in de bestaande stookopening geïntegreerd kunnen worden. Inmiddels hebben we de populaire vrijstaande Flores- en meest recent de Julius-lijn geïntroduceerd die worden geleverd aan 32 dealers in heel Nederland en een importeur in België. Hiermee is Kusk naast haardenzaak uitgegroeid tot één van de specialistische houtkachelproducenten in ons land.”

Van advies tot after-sales: alles onder één dak

Bij Kusk Haarden & Kachels vind je alles onder één dak. De showroom van 600 m² staat vol hout- en gaskachels, elektrische haarden, hout cv-kachels en pellet- en speksteenkachels. Door ook de werkvoorbereiding en montage in eigen beheer te hebben, levert Kusk hoogwaardige kwaliteit. “Onze service begint bij het advies in winkel en eindig bij after-sales”, vertelt verkoopadviseur Robert Westeneng. “Ons vakkundige team van eigen monteurs bouwt en installeert de haarden, indien gewenst compleet met stucwerk en inbouwmeubel. Veel klanten vinden het bovendien prettig dat ze bij ons kunnen kiezen voor het uitbesteden van de ja  arlijkse onderhoudsbeurt. Wij maken de ruiten na het seizoen schoon en verzorgen onderhoud aan de kachel zelf. Eenmalig of op contractbasis, een bij Kusk gekochte of een bestaande haard, het kan allemaal.”

 

 

BARNEVELD – Kusk introduceert een serie nieuwe kachels die duurzaam stoken naar een nieuw niveau tillen. Het gaat om de stroomloze pelletkachels van Koppe.

Symio staal

“Gewone pelletkachels hebben stroom nodig, voor de ventilatoren en de aanvoer van pellets. Ze werken daardoor niet bij stroomuitval. Bovendien betaal je elektriciteitskosten, moet je na verloop van tijd de kachel onderhouden en bougies en pakkingen vervangen. Zelfs als je de kachel goed onderhoudt, blijft de kans op storingen bestaan”, vertelt Ramon Schoemaker van Kusk. Daar heb je met een stroomloze pelletkachel geen last meer van. De modellen van Koppe zijn volgens Schoemaker stil, onderhouds- en storingsvrij en hebben een mooie, brede natuurlijke vlam. “Ze zijn bovendien ontzettend eenvoudig te bedienen.”

De pelletkachel geldt bovendien als uiterst duurzaam. De kachel wordt namelijk gestookt met pellets, die gemaakt worden van houtafval zoals zaagsel en houtkrullen. Deze pellets hebben een hoog rendement. Een groot deel van de palletkachels die Kusk aanbiedt, komen daarom in aanmerking voor een subsidie van 500 euro. Nieuwsgierig? In de showroom van Kusk staat een Koppe Symio klaar voor een demonstratie.

Wenst u meer informatie omtrent uw situatie? Dan willen wij u vragen een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

 

 

Haardmeubel: perfecte combi tussen gezelligheid en gemak

KUSK haardmeubel 2

BARNEVELD – Hoe zorg je ervoor dat de haard perfect in jouw interieur past? Door te kiezen voor een meubelopstelling compleet met netjes weggewerkte televisie en audioapparatuur.

Er is steeds meer vraag naar complete meubels, vertelt verkoopadviseur Robert Westeneng van Kusk. “De meeste mensen willen zowel de haard als de televisie kwijt in de zithoek. Door deze te combineren in één meubel, bespaar je ruimte en heb je bovendien een mooi element in je kamer. Het vormt een rustig ogend en strak geheel. Zeker als je de tv in de wand verwerkt. Alle snoeren worden uit het zicht in het meubel weggewerkt en je hebt meteen extra opbergruimte in de woonkamer. Doordat we ieder meubel op maat maken, is iedere opstelling mogelijk. De trend op dit moment is een moderne afwerking met betonstuc of betonciré in warme, natuurlijke tinten.” Veel jonge consumenten kiezen voor een gashaard. “Voornamelijk vanwege het gemak. Je pakt de afstandbediening en je bent klaar. Toch zijn er ook prachtige hout-oplossingen, zoals de populaire liftdeurhaard. Zet je de haard open, dan geniet je van de geur en het geknetter van het vuur. Dicht heb je extra rendement qua warmte. Kortom, voor ieder wat wils.”

Wenst u meer informatie omtrent uw situatie? Dan willen wij u vragen een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

 

De haard die ook je douchewater opwarmt

WKB - KUSK - Brunner referentie (Large)

BARNEVELD – ’s Avonds genieten van het haardvuur, terwijl die alvast het douchewater opwarmt? Het kan met een houtgestookte cv. De familie Roest kocht op advies van Kusk een Brunner-haard. “We hebben elke dag twee keer plezier van die aanschaf.”

“In de twintig jaar dat we hier wonen hebben we het hele huis verbouwd”, vertelt Jan Roest lachend. “De laatste jaren hadden we de wens om te verduurzamen. In eerste instantie keken we daarbij naar zonnepanelen of een zonneboiler, maar aangezien onze kinderen bijna uit huis zijn halen we daar met z’n tweeën niet meer genoeg rendement uit. De oplossing bleek een houtgestookte cv.”
De keuze viel op een Brunner cv-hoekhaard van Kusk. Het haardvuur verwarmt de woon- en eetkamer, tegelijk met een 600 liter buffertank die bij de familie Roest in de bijkeuken achter de haard staat opgesteld. Dit water wordt gebruikt om de woning te verwarmen als de houthaard niet aan staat. “En ook als je ’s ochtends gaat douchen pakt hij eerst water uit de buffertank. Zo hebben we eigenlijk de hele dag plezier van de haard. Het is een ideale oplossing voor ons. We werden prettig geadviseerd door Kusk en mocht er iets zijn, dan staan ze voor je klaar. Maar we hebben er weinig omkijken naar.”

 

Wenst u meer informatie omtrent uw situatie? Dan willen wij u vragen een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

Wilt u meer Brunner producten bekijken? Klik dan hier.